Epuismente

Epuismente – Despre noi

Suntem o echipa formata din specialisti experimentati cu maini de aur si din tineri, dinamici si hotarati, porniti la drum impreuna inca din anul 2003.
In anul 2012 am fondat SC Aqua Forinstal SRL, societate cu capital privat, care are ca obiect de activitate printre altele executia, exploatarea si inchiderea forajelor de epuisment, exploatarea cu filtre acciculare si evacuarea apei freatice non-stop cu sisteme de pompare performante , mentinerea nivelului apei freatice scazut pe suprafete mari, pentru favorizarea lucrarilor cu caracter hidrotehnic sub nivelul piezometric.

Epuismente – Epuizmente – Desecari freatice

Lucrarile de epuisment ( epuizment ) sau desecarile freatice, se executa cu scopul de a epuiza apele subterane la anumite lucrari de constructii, si sa mentina nivelul freatic scazut pe anumite suprafete, permitand astfel prin epuizarea freaticului si scaderea acestuia de la nivelul piezometric initial, pana la cota ceruta la lucrari de teransamente, excavatii si constructii sub nivelul freatic initial.
Epuismentele se realizeaza prin mai multe metode tehnice, in functie de suprafata terenului,de cota de excavare finala , sau de cotele nivelului piezometric in urma unor proiecte de epuizment bine elaborate.
Principalele metode de epuisment sunt : Forajele de epuisment cu pompare directa, foraje de epuisment cu filtre acciculare, drenaje de epuisment tip Californian, drenaje de epuisment orizontale, drenaje de epuizment verticale, drenaje de epuisment directe din base centrale.

Forajele de epuisment cu pompare directa

Forajele de epuisment cu pompare directa din puturi, este metoda tehnica cea mai des folosita pentru rezultatele cele mai eficiente ale acestora pe suprafete mari de desecare.
Forajele de epuisment se realizeaza in urma unor proiecte si calcule bine elaborate, care stabilesc numarul de puturi de epuisment care trebuiesc executate, modul acestora de sapare, tubare, echipare si pompare, debitul de pompare care sa permita intrarea freaticului in epuizment si mentienrea acestuia la o cota scazuta ca sa poata permite lucrarile de excavatii si constructii.

Cele mai frecvente metode propuse de specialisti sunt executia de puturi epuizment cu capacitate mare de extractie si productie a apei de regula prin metoda forajului de epuisment semimecanic uscat, tocmai pentru a marii permeabilitatea si a permite apei sa se dreneze mult mai usor pe suprafata ceruta.
Forajele de epuisment se pot realiza in anumite conditii si pe partea exterioara a terenului care urmeaza a fi excavat, pentru ca in anumite conditii forajele de epuisment pot avea raze de influenta si in interiorul perimetrului usurand astfel toate lucrarile ce se desfasoara in interiorul acestuia.

Forajele de epuisment cu filtre acciculare

Forajele de epuisment cu filtre acciculare, se folosesc cu succes pe suprafete mici find foarte practice si usor de realizat.
Sistemul de filtre acciculare cunoscut ca sistemul wellpoint, consta dintr-o pompa sau mai multe pompe cu aspiratoare de vid care capteaza direct dintr-o serie de conducte care la randul lor capteaza apa din anumite racorduri introduse in sol in urma unor foraje pe adancimea la care poate fi captat stratul freatic care trebuie desecat.

Drenajele de epuisment

Drenajele de epuizment principale sunt: drenaje de epuisment tip Californian, drenaje de epuisment orizontale, drenaje de epuizment verticale, drenaje de epuisment directe din base centrale.
Acestea se realizeaza in urma unor proiecte de epuisment, fiecare cu specificul cerut si consta de regula in drenarea apelor in zone favorizate pomparii directe cu pompe de suprafata cu debite mari, permitand astfel executia de lucrari cu caracter hidrotehnic sub cota freatica.

 

Referinte lucrari epuismente

  • Epuismente Vitan Residence Bucuresti

Epuismente Vitan Residence Bucuresti

  • Epuismente Edenia Garden Bucuresti

Epuismente Edenia Garden Bucuresti

  • Epuismente Water Park Craiova 

Epuismente Water Park Craiova

  • Epuismente Statia de Epurare a Apelor Uzate Oras Bals

Epuismente Statia de Epurare a Apelor Uzate Oras Bals

  • Lucrari de epuisment Parcare subterana bloc Popa Nan 111-113, Bucuresti

Lucrari de epuisment Parcare subterana bloc Popa Nan 111-113, Bucuresti

  • Lucrari epuismente Parcare subterana Braniste Office Building str Valeriu Braniste nr 9, Bucuresti

Lucrari epuismente Parcare subterana Braniste Office Building str Valeriu Braniste nr 9, Bucuresti

 

Distribuie