foraj puturi apa

Care este pretul forajelor de puturi de apa

foraj puturi apaDe ce se gasesc diferente enorme de pret cand caut  o oferta pentru un foraj de apa?
Suntem siguri ca daca ati avut de gand sa executati un put sau un foraj de apa cand ati solicitat o oferta de preturi, ati primit foarte multe opinii si preturi cu diferente enorme intre ele. In acest articol vom incerca sa va explicam de ce exista aceste diferente de pret la puturile de apa.
Pentru a avea o analiza corecta in privinta obtinerii unui pret corect la foraje puturi apa, trebuiesc luate in calcul tipul constructiei putului, scopul acestuia ( foraj put apa pt uz casnic, foraj put apa pentru irigatii, etc), adancimea forajului de apa, tipul tubulaturii cu care se construieste putul de apa si litologia zonei in care construieste, fiind logica o diferenta de pret intre un foraj de apa sapat in zona de munte si un foraj de apa sapat in zona de campie.
Sunt foarte importante modul de executie al putului de apa, pentru ca deasemenea diferenta de pret la un foraj de apa executat cu o instalatie hidraulica poate face o diferenta mare, chiar foarte mare la pret, fata de un foraj de apa executat manual. De regula un pret corect la un put de apa, tine de mai multi factori de calitate ai forajului, in cazul puturilor de apa tubate cu PVC pana si acesta din urma exista de mai multe feluri si de mai multi producatori.
Cea mai buna teava de put este teava albastra produsa de Valrom, Valpast, Valsir sau Budaplast, aceasta fiind o teava proiectata special pentru puturile de adancime, fiind cea mai des folosita teava la tubarea puturilor, dar avand un pret destul de mare( Ex. Teava DN 140 mm R8 Valrom…pret : 48 Lei)
Cel mai adesea este bine sa luati mai multe oferte de pret de la firme sau echipe de foraj, pe care sa le comparati in functie de  pret, diametrul sapei, diamentrul tubulaturi si sa tineti cont de calitatea acestora pentru ca executia sa tina mult in timp cu perioade de exploatare mari.
Distribuie